DID TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.; ülke menfaatlerini önemseyen, tamamıyla yerli ve milli yazılım alt yapısı ile yenilikçi telekomünikasyon hizmetleri sunmayı amaçlayan bir anlayışı ilke edinmiştir. Bu hedef doğrultusunda, 16 Mart 2015 tarihinde ar-ge temelli ön hazırlıklara başlanmış ve 11 Kasım 2015 tarihinde kurumsallaşma çalışmaları tamamlanarak resmi kuruluş gerçekleştirilmiştir. Aynı tarihte telekomünikasyon faaliyetleri için lisans alım süreci başlatılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde lisans alım süreci tamamlanmış; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "STH-363" numaralı yetki belgesiyle; Sabit Telefon Hizmeti, İnternet Servis Sağlayıcılığı, Sanal Mobil Şebeke Hizmeti, Altyapı İşletmeciliği Hizmeti olmak üzere 4 yetki grubu alanında hizmet sunumu için yetkilendirilmiştir. Alanında uzman ar-ge ekibi ve ülkemizin saygın iki üniversitesinin akademik personellerinin danışmanlığında; yaklaşık üç yıllık bir ar-ge çalışması sonucunda, telekomünikasyon hizmetleri sunumu için gerekli olan, anahtarlama, medya işleme, güvenlik ve yönetim yazılımları dahil olmak üzere tüm yazılım alt yapısını yerlileştirmeyi başarmış, yaklaşık dört ay süren test süreci sonunda 5 Şubat 2018 tarihi itibariyle telekomünikasyon hizmetleri sunumuna başlamıştır.
DID TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.; İnsanların en önemli anayasal haklarından olan iletişim özgürlüğü, iletişim güvenliği, kişi mahremiyeti ve kişisel verilerin korunması gibi temel ölçütlerin çok büyük önem taşıdığı, teknoloji bağımlılığında ülke menfaatlerinin göz ardı edilemeyeceği günümüzde; yerli ve milli yazılımın öneminin bilinciyle ar-ge faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamayı ilke edinmiştir.
Ar-ge birimi bünyesinde; telekomünikasyon sektörüne yönelik olarak, tamamıyla yerli ve milli yazılım alt yapısı ilkesiyle, bulut teknolojilerine dayalı, yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine yönelik projeler yürütülmektedir. DID Telekomünikasyon A.Ş.; geliştirmekte olduğu ve planladığı proje alanlarında, akademik çalışma ya da proje iş birliğine açık olup, her türlü bilgi ve desteği sağlamaktadır.
Hizmete Sunulan / Geliştirilmeye Devam Edilen Projeler:
Hizmete Sunulmayan / Geliştirilmeye Devam Edilen Projeler:
Açık Kaynak (Open Source) / Geliştirilmeye Devam Edilen Projeler:
Planlanan Projeler:
Hedeflerimize doğru ilerlerken en önemli unsurun, kalifiye ve mutlu çalışanlar olduğunun bilincindeyiz. Paylaşmayı bilen ve seven çalışanlarımızın mutlu çalışanlar olduğunu biliriz. “Mutlu insan paylaşır”. İnsan Kaynakları yönetimimizi de bu hedeflere yönelik şekillendiriyoruz. Hiçbir bilgi ve tecrübeyi hafızamızda tutmayız. Kurum içi elektronik dokümantasyon yönetmeliği kurallarına uygun olarak tüm öğrendiklerimizi, tecrübe ettiklerimizi iyi bir Türkçe ile yazıya döküp, tüm personelimizin paylaşımına sunarız. Doküman arşiv sistemimizde yabancı dilde hiçbir doküman bulundurmayız, tercümesini yapar öyle ekleriz. Bu kat-i kuralımızdan da asla taviz vermeyiz. Hafızasındakileri yazıya dökemeyen ya da dökmek istemeyen, bilgiyi paylaşmayı sevmeyen hiç kimseyi sevmeyiz, ailemize almayız, içimizde barındırmayız. Çalışanlarımızda; olmazsa olmaz bu temel ilkemizin yanında, yenilikçi, gelişime açık ve hevesli olmalarına da bakarız. Şirket geleceği ve çalışanlarımızın bireysel hedefleri arasında bağlantı sağlarız. Kendi alanlarında yeni tecrübeler kazandırmayı amaçlar ve ilerleme olanakları oluştururuz. Sunulan olanaklardan tüm çalışanlarımızın eşit şekilde yararlanmasına, hakkaniyete önem veririz.
STH-363 YETKİLENDİRME BELGESİ:
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından “ STH 363 ” numaralı yetki belgesiyle; Sabit Telefon Hizmeti, Internet Servis Sağlayıcılığı,
Sanal Mobil Şebeke Hizmeti, Altyapı İşletmeciliği Hizmeti olmak üzere 4 adet yetki grubu alanında hizmet sunumu için gerekliliklerini karşılayarak yetkilendirilmiştir.
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ:
Telekomünikasyon Hizmetleri, İnternet Servis Sağlayıcı Hizmetleri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Teknik Destek Hizmetleri, Sabit telefon Hizmetleri, Altyapı İşletmeciliği Hizmetleri,
Sanal Mobil Şebeke Hizmetleri, Bilgisayar Yazılım Tasarım ve Üretimi konusunda Kalite Yönetim Sistemi gerekliliklerini karşılamıştır.
ISO 27001:2013 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ:
Telekomünikasyon Hizmetleri, İnternet Servis Sağlayıcı Hizmetleri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Teknik Destek Hizmetleri, Sabit telefon Hizmetleri, Altyapı İşletmeciliği Hizmetleri,
Sanal Mobil Şebeke Hizmetleri, Bilgisayar Yazılım Tasarım ve Üretimi konusunda Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gerekliliklerini karşılamıştır.
ISO 10002:2004 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE ŞİKÂYET YÖNETİM SİSTEMİ:
Telekomünikasyon Hizmetleri, İnternet Servis Sağlayıcı Hizmetleri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Teknik Destek Hizmetleri, Sabit telefon Hizmetleri, Altyapı İşletmeciliği Hizmetleri,
Sanal Mobil Şebeke Hizmetleri, Bilgisayar Yazılım Tasarım ve Üretimi konusunda müşteri memnuniyeti ve şikâyet yönetim sistemlerinin gerekliliklerini karşılamıştır.